Українська | Русский | English

ЮРИСТИ ПФ «СОФІЯ» ОТРИМАЛИ ПЕРЕМОГУ У ВЕРХОВНОМУ СУДІ УКРАЇНИ



Суд задовольнив позов  КС «Народна довіра», яку представляв Віктор Рудий, та залишив в силі рішення апеляційної інстанції, яким на користь фінансової установи стягнуто заборгованість за кредитним договором із спадкоємців позичальника та поручителів.


Унікальність цієї справи полягає у тому, що вперше в судовій практиці встановлено, що порука  продовжує діяти після смерті позичальника, якщо у останнього є спадкоємці, які  прийняли спадщину, та наявна згода поручителя відповідати за виконання зобов’язання перед будь-яким боржником у разі переведення боргу.


Тим самим, Верховний Суд України  підтвердив, що переведення боргу у кредитних правовідносинах можливе не лише на підставі правочину,  але і на підставі закону у зв’язку з заміною сторони у зобов’язанні в порядку спадкування.

«Цей прецедент маже стати важливим етапом формування судової практики в сфері забезпечення виконання зобов’язання та допоможе належним чином захистити свої інтереси кредиторам у спорах з поручителями» - зазначив партнер практики фінансового права  ПФ «СОФІЯ» Віктор Рудий.

 



12.06.2015
НОВИНИ ПФ «СОФІЯ»
Олександра Поліводського визнано видатним адвокатом
До Дня адвокатури, який в Україні святкується щороку 19 грудня, партнера Sofiya Law Firm Олександра Поліводського відзначено нагрудним знаком Національної асоціації адвокатів України «Видатний адвокат України».
Детальніше...



Нерухомість та землекористування: Sofiya Law Firm виступить партнером навчального курсу Leadership in Law
28 та 29 жовтня 2021 року освітня платформа Leadership in Law за підтримки Sofiya Law Firm організує online-курс із нерухомості та землекористування для адвокатів, юрисконсультів, нотаріусів, власників та представників будівельного...
Детальніше...



Всі новини