Українська | Русский | English

Проблеми захисту екологічних прав обговорили судді, адвокати та науковці під час круглого столу


15 червня відбувся круглий стіл «Захист екологічних прав як передумова сталого розвитку країни. Аналіз судової практики», модератором на якому виступив партнер Sofiya Law Firm Олександр Поліводський.

Захід був організований Комітетом з аграрного, земельного та довкілевого права Національної асоціації адвокатів України, який очолює партнер Sofiya Law Firm О.Поліводський, разом із Асоціацію розвитку суддівського самоврядування України та за підтримки Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, а також Великої Палати Верховного Суду.

Із своїми доповідями виступили:

- суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Володимир Кравчук;

- суддя Господарського суду Тернопільської області, викладач Національної школи суддів України, член правління, голова Комітету з дослідження судової практики Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, член Асоціації суддів господарських судів України Володимир Гевко;

- член комітету з дотримання Оргуської конвенції (конвенція Європейської Економічної Комісії ООН про доступ до інформації, участь громадськості у процесі прийняття рішень та доступу до правосуддя з питань, що стосуються довкілля) Дмитро Скрильніков;

- заступник голови профільного комітету НААУ Софія Шутяк та член комітету, кандидат юридичних наук Анна Федун.

Під час круглого столу експерти поділилися думками щодо перспектив розвитку правозастосовчої практики із розгляду екологічних спорів та висловили переконання, що гарантування екологічної безпеки можливе за умови тісної взаємодії усіх суб’єктів екологічних відносин та формуванню єдиної практики застосування екологічних вимог.

«Питання, які стали предметом обговорення, на перший погляд є невидимими, втім вони справді важливі у житті кожної людини незалежно від її професії, - прокоментував підсумки круглого столу О.Поліводський. – І ми раді, що ідея проведення такого заходу отримала підтримку у Верховному Суді. І хоча доповіді відображали різні аспекти захисту екологічних прав, звісно, ця зустріч не дала вичерпних відповідей на всі питання. Тож ми залишимо їх на наступні заходи, які, сподіваюся, так само об’єднають навколо довкілевих проблем суддів, адвокатів та науковців».



 



16.06.2021
НОВИНИ ПФ «СОФІЯ»
Олександра Поліводського визнано видатним адвокатом
До Дня адвокатури, який в Україні святкується щороку 19 грудня, партнера Sofiya Law Firm Олександра Поліводського відзначено нагрудним знаком Національної асоціації адвокатів України «Видатний адвокат України».
Детальніше...



Нерухомість та землекористування: Sofiya Law Firm виступить партнером навчального курсу Leadership in Law
28 та 29 жовтня 2021 року освітня платформа Leadership in Law за підтримки Sofiya Law Firm організує online-курс із нерухомості та землекористування для адвокатів, юрисконсультів, нотаріусів, власників та представників будівельного...
Детальніше...



Всі новини